Skip to content
 solita-cube  /////. [solita-cube]  // solita-cube

Lataamo Solita

SOLITA: SOLITA CUBE

Yksi maailman suurimmista teknologia-alan tapahtumista, Slush, kerää vuosittain yli 20 000 kävijää Helsinkiin. Slush on alallaan ainutlaatuinen tilaisuus tarjota kohderyhmälle aitoja kohtaamisia, ja oikein toteutettuna Slush-osallistumisella voikin myös erottautua positiivisella tavalla innovaatiotulvasta.

Solitan tavoitteena vuoden 2018 Slushissa oli herättää keskustelua teknologisen kehityksen eettisistä kysymyksistä ja seurauksista: Solitan tekoälyn etiikkaa tutkiva The Impact of AI -raportti kokoaa yhteen asiantuntijalausuntoja tekoälyn humanitaarisista vaikutuksista, joista keskustelemiselle Slush tarjosi hedelmällisen alustan.

Yhdessä Solitan kanssa Lataamo loi Slushiin täysin suljetun ja äänieristetyn, kuutiomaisen osaston, Solita Cuben. Idea oli yksinkertainen: luodaan osastolle ajatuksia herättelevää ja ravistelevaa videosisältöä, jota näytetään rauhoitetussa tilassa kokemuksen vaikuttavuuden maksimoimiseksi. Osaston sisällä esitetty video ideoitiin tekoälyn inhimillistä puolta korostaen, tarinallistaen ja havainnollistaen tekoälyn kehityksen eettisiä vaikutuksia yksilön ja yhteiskunnan kannalta. Solita Cubessa jokaisen kävijän oli myös konkreettisesti haastettava omaa ajatteluaan, ja äänestettävä joko tekoälyn puolesta tai sitä vastaan videolla esitettyjen eettisten dilemmojen suhteen: Who do you think should make the big decisions in the future? kaikui kävijöiden korvissa vielä pitkään Slushin jälkeen.

Videon katsottuaan vierailijat kävivät lyhyen keskustelun Solitan tekoälyammattilaisten kanssa, ja Solita pääsi keräämään ja hyödyntämään osastolla esitettyjä mielipiteitä ja näkökulmia tekoälyn etiikan tutkimuksissaan.

 

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä myyntijohtaja Lauri Hanniin!

lauri hanni
Lauri Hanni SALES DIRECTOR +358 40 770 7706 Email Lauri Hanni Lauri Hanni LinkedIn

SOLITAN SOLITA CUBE -MESSUTOTEUTUS SLUSH-TAPAHTUMASSA

 

LATAAMO ON TEKOJEN TOIMISTO.

TUTUSTU MUIHINKIN TÖIHIMME!

Tutustu töihimme

VAIKUTTAVIA MARKKINOINTITEKOJA – TILAA LATAAMON BLOGI

LATAAMON BLOGIN UUSIMMAT

Menestyvien yritysten tukena on organisaatiokulttuuri, jota johdetaan päämäärätietoisesti kohtaamisten kautta. Evento Awards -palkinnon Vuoden...

Kollegat äänestivät Vuoden 2024 lataajaksi vastaavan tuottajan Outi Kinnusen, joka aloitti lataamolla tuottajana kolme ja puoli vuotta sitten.

Brändit ovat viimeistään nyt huomanneet, että perinteiset markkinointimenetelmät eivät enää riitä erottautumaan kilpailijoista ja luomaan syvempää...